maandag 17 augustus 2009

Overgenomen uit het jongste nummer van de Mededelingen van het Centrum voor Documentatie en Reëvaluatie (CDR), dit artikeltje van Henri-Floris Jespers: Dit voorjaar lanceerde DorpsDichterDoel Frank De Vos de Bedichting van Doel-campagne. Meer dan 70 dichters stuurden een gedicht in. Deze werden op witte dekzeilen overgeschreven en aan leegstaande huizen in de Pastorijstraat en aan het parochiehuis bevestigd. In de vorige aflevering werd melding gemaakt van de bundeling van 24 van deze gedichten, samen met een aantal sprekende foto's van Richard Der Nul. 24 van deze gedichten werden nu gebundeld, samen met een aantal sprekende foto’s van fotograaf Richard De Nul.
De hel is geplaveid met goede bedoelingen en poëzie voor een goed doel is niet altijd doeltreffend. De literaire kwaliteit van dit elegant uitgegeven bundeltje staat echter buiten kijf. Vermelden we hier alvast de gedichten van CDR-medewerkers of abonnees Bert Bevers, Hendrik Carette, Herman J. Claeys (foto) en Peter Holvoet-Hanssen. De bundel werd uitgegeven in een beperkte oplage en is niet in de handel. Warm aanbevolen. Bestellen dus! Immers,

Er wordt gezegd...
Er wordt gefluisterd...
Er zitten ratten in het koren.
Er zijn er die willen vreten
(van twee walletjes, twee).
Er wordt gezegd, gedacht,
geschreven (zoveel) –
Misschien is het tijd om eens wat te gaan doen
(nu we nog een doel hebben)

Didier DE PARIS

Frank DE VOS (red.), Bedichting van een dorp, s.l., s.d. [2009], ongepagineerd. Verschenen in een beperkte oplage. Te bestellen door overschrijving van 8 € op rekeningnummer 220-050839-89 van Frank De Vos (buitenlandse overschrijvingen: IBAN BE 45220050813989 - BIC GEBABEBB).